MACARONS

SLADOLEDNI MACARONS
Hrskavi izvana, osvježavajući iznutra!

Ne možeš se odlučiti između sladoleda i macaronsa?
Zašto ne oboje? Od sada uživaj u rapsodiji okusa SLADOLEDNIH MACARONSA – spoj slasnih hrskavih macaronsa i najboljeg sladoleda u gradu.

Uzmi griz i liz odjednom!

Bademovi kolačići idealan su dar za svakog sladokusca!

Macaronsi se prodaju po komadu, a ukoliko uzimate veće količine, možete izabrati i nekoliko pakiranja za van:

  • Macaron MIX 5 komada 
  • Macaron MIX 7 komada
  • Ukrasna dizajnirana poklon kutija sa 6 komada macaronsa – plaćate po komadu i gratis dobivate poklon kutiju
  • Ukrasna kutija za 12 kom macaronsa koje sami birate – plaćate po komadu i gratis dobivate poklon kutiju 

Naše ručno rađene slastice možete pronaći i u Leggiero barovima. Više detalja o macaronsima saznajte na linku >> MACARONS.

Kako su nastali macaronsi?

Inače, macaronsi su postigli veliku popularnost zadnjih nekoliko godina, no bademovim kolačićima sladili su se još na francuskom dvoru. Smatra se da ih je Caterina de’ Medici donijela sa sobom u Francusku nakon udaje za kralja Henrija II. 1543. Recept kakav poznajemo danas smislio je Pierre Desfontaines, drugi rođak Louisa Ernesta Laduréea – on je prvi došao na ideju uzeti dva macarona i spojiti ih ganacheom na način na koji se macaron radi sada već 150 godina!

I naš tim Torterie Macaron slastičara prošao je edukaciju i prilagodio svoj recept. Napraviti macaron nije nimalo jednostavno, no uz praksu i savršeni omjer sastojaka, naš tim uspio je postići idealan oblik, boju i teksturu – tako da sada možemo uživati u sedam odabranih okusa: čokolada, nougat, ferrerito, malina, borovnica, pistacio i mango

Originalni bademovi kolačići

Slastičarnica Torterie Macaron pokrenuta je 2015. te se u kratkom roku plasirala kao jedna od najtraženijih u Zagrebu kada su vrhunske slastice u pitanju. Torterie Macaron slastice pronađite u svim većim shopping centrima u Zagrebu, na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu, a novi koncept predstavljen je ove godine u Point Shopping centru na Vrbanima. Nedavno su otvorili i prvu lokaciju u Zadru, a slastice možete pronaći i diljem Hrvatske u Leggiero barovima.